Hulp en autisme

Heeft u hulp nodig bij autisme? Iemand met autisme verwerkt informatie op een andere manier in de hersenen. Dat heeft positieve kanten (zoals een opmerkelijk oog voor detail) maar ook negatieve kanten (zoals moeite hebben met het omgaan met anderen of het houden van overzicht).

Terug naar het overzicht

U kunt hulp krijgen

Autisme is vaak niet te zien. Het kan enorme gevolgen hebben voor iemands leven. Het kan zijn dat u of één van uw gezinsleden autisme heeft. In veel gevallen is daar prima mee te leven, zelfstandig of met een klein beetje hulp van uw omgeving.

Sommige mensen met autisme hebben hun hele leven hulp nodig. Wordt u of één van uw gezinsleden in de dagelijkse dingen door autisme belemmerd? Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen.

U kunt geholpen worden door:

Autismewegwijzer.nl

Email:

Bezoeken: Leidseveer 2-10, 3511 SB Utrecht

Zoekt u informatie wat autisme betekent voor het dagelijks leven bij opgroeien, onderwijs, relaties, vrije tijd, werken en een zelfstandig leven? Bij Autismewegwijzer vindt u meer informatie.

Meer informatie

Maak een plan met een zorgregisseur

Bellen: 14 0174

Bezoeken: Van de Kasteelestraat 75, ’s-Gravenzande

De zorgregisseur van Sociaal Kernteam maakt samen met u een plan voor uw hulpvraag en welke hulpverlening daarbij past. Deze professional is er ook voor vragen over autisme bij jongeren & volwassenen.

Meer informatie

Gesprek met uw huisarts

U kunt uw huisart allerlei vragen stellen, niet alleen over uw gezondheid. U kunt er o.a. terecht voor vragen over autisme. Uw huisarts geeft u advies of verwijst u door naar de juiste specialist.

Meer informatie

Hang Aut Club

Bezoeken: Dijkstraat 19, Honselersdijk

De Hang Aut club is er speciaal voor jongeren met een vorm van autisme die een normaal tot hoog begaafd niveau hebben. Kom lekker maandelijks 'chillen' met leeftijdsgenoten van ongeveer 13 – 23 jaar.

Meer informatie

Cursussen en lotgenotencontact bij Vitis

Voorkómen van problemen door het vergroten van weerbaarheid. Dat is het doel van het aanbod aan cursussen & lotgenotencontact van Vitis. Vitis heeft bijvoorbeeld ontmoetingsgroepen over verlies, autisme, scheiding en niet aangeboren herenletsel (NAH). Er zijn ook gespreksgroepen voor gezinsleden van iemand met een ziekte of beperking.

Meer informatie

Wilt u liever persoonlijk contact?

Of komt u er niet uit? Wij helpen u persoonlijk. Professionals en vrijwilligers in Westland staan voor u klaar. Zij helpen u om makkelijk hulp te vinden. En zij adviseren welke organisatie het beste bij uw situatie past.